THE EVENT MASTERS és, sens dubte, el projecte més ambiciós que hem desenvolupat fins avui.

El nostre client, Maxchief Europe, ens va posar un repte al davant: el seu equip comercial necessitava un vídeo que mostrés de forma contundent la diferència que hi ha entre muntar un casament amb taules de fusta i fer-ho amb les seves (Zown), de polietilè pur. El vídeo havia de mostrar que les de fusta són pesades, incòmodes i antiquades, però sense ofendre a aquells que -encara- les fan servir, perquè en definitiva són els futurs compradors. I al mateix temps, hauria d’evidenciar la indiscutible lleugeresa, estabilitat i elegància de les taules Zown.

Un vídeo que fos comercial (l’objectiu final és vendre més) però no de forma massa evident. I que alhora, fos visualment molt atractiu i amb un tractament i muntatge força publicitari. Sembla fàcil, oi?

Com a productora audiovisual creativa, quan parlem de peces audiovisuals som uns grans defensors bàsicament de 2 coses. La primera, de L’HUMOR, perquè ajuda (i de quina forma!) a què l’espectador empatitzi amb rapidesa amb la situació que se li descriu i amb els personatges que coneixerà. I la segona, ens encanten les HISTÒRIES, perquè estem convençuts que un bon guió és la via ideal perquè l’espectador “s’enganxi” al que volem comunicar, sigui el que sigui.
És evident que hi ha altres factors: una bona realització és imprescindible, i el treball actoral i un bon muntatge són fonamentals, és clar que sí. Però una bona HISTÒRIA explicada usant l’HUMOR, ens sembla una fantàstica combinació.

 

Amb aquest repte, vam desenvolupar una idea creativa excitant, basada en la creació d’una empresa fictícia, formada per 4 personatges amb rols i personalitats molt diferenciades. Una empresa especialitzada en el muntatge de casaments i tot tipus d’esdeveniments, i que hauríem de poder situar igual de bé a Brooklyn, Santorini ó Nàpols, perquè el nostre client ven mobiliari a tot el món. En aquest sentit, el vídeo s’ha traduït i locutat al castellà, francès i alemany, però la versió “mare” és en anglès.

Seguim? Per imaginar aquesta empresa, us convidem a que penseu en formacions com EL EQUIPO A, LOS HOMBRES DE HARRELSON o els CAZAFANTASMAS. Inclús WATCHMEN. Els recordeu, oi? Tots ells eren grups molt experimentats i habituats al treball en equip, on cadascun dels integrants tenia uns trets diferencials molt definits.

  

Doncs a partir d’aquesta idea és com vam crear THE EVENT MASTERS!!
El primer va ser FAST PAUL. Home d’entre 30 i 40 anys, l’imaginàvem inquiet i burleta. Del grup, és qui sempre condueix la furgoneta de l’empresa i li agraden tots els vehicles i la velocitat. Per això el vam presentar lluint sempre unes ulleres “de motorista” al cap.


El segon, BIG ALEX. Edat similar, obsessionat amb el culte al cos i la musculació. El “catxes” del grup, una mena de Mr-t. El seu nom és també el del model d’una de les cadires del nostre client, en una mena de “guinyo” perquè la cadira en qüestió és particularment forta.

La tercera del grup, SKILLED JILL, perquè és clar, al grup no hi podia faltar una dona! Sobre la “trentena”, atractiva, presumida i acostumada a treballar entre homes, la JILL és la més tecnològica i preparada.

I com que tot equip té un “jefe”, CHARLIE THE BOSS és qui lidera als EVENT MASTERS. D’edat indefinida, és un home curtit i experimentat. De poques paraules, dur i sec quan és necessari, però capaç, alhora, de reconèixer la feina del seu equip quan aquesta està ben feta.

I un cop ja teníem els quatre “MASTERS” definits, el nostre client va apuntar la necessitat de mostrar addicionalment un nou perfil: el del “client”. Aquella persona que des de l’hotel o el restaurant, és qui encarrega i contracta el servei. I així va néixer MARK THE MANAGER.

I una vegada presentats tots 5 personatges, el punt de partida és una trucada de telèfon que fa el MARK per encarregar-li al CHARLIE el muntatge d’un casament. I aquest, bon coneixedor del sector i el seu negoci, li pregunta al MARK si vol que ho facin amb taules de fusta o taules Zown. Alea jacta est!

D’acord al guió que vam desenvolupar, els nostres actors van haver de muntar un casament, primer amb les taules de fusta i després amb les Zown. El resultat final de l’esdeveniment dependria de quines taules escollís el MARK pel muntatge. Quan l’opció triada era les de fusta, els THE EVENT MASTERS patirien de valent per moure-les i manipular-les, se’ls hi trencarien, es mullarien, es tallarien les mans amb les estelles i caurien a terra perquè són poc estables.
En canvi, quan el MARK escollís les Zown, el muntatge seria fàcil, bonic, ràpid i elegant.
Per fer-ho encara més evident, vam vestir als MASTERS amb granotes de feina a l’hora de muntar amb fusta, i amb elegants vestits negres quan van fer-ho amb les del client.
En resum, es tractava de mostrar de forma simpàtica i portant una mica a l’extrem dues circumstàncies molt contrastades: la complicació i incomoditat de la fusta vs. la lleugeresa i elegància de les Zown.

Pel que fa al rodatge, vam haver d’invertir-hi 2 jornades. La primera va ser per presentar a cadascun dels personatges i el seu rol, rodant-los dins del seu “set”, per tal de mostrar les característiques que sota guió els hi havíem donat. FAST PAUL pendent del seu vehicle, BIG ALEX preparant-se físicament, SKILLED JILL amb el seu portàtil i CHARLIE assegut al seu despatx, rebent l’encàrrec telefònic del MANAGER.
I un cop presentats de forma individual, vam fer un plano general i elegant de tots quatre, una mica en la línia de Reservoir Dogs i mostrant-los en plan superherois com els AVENGERS.
Vam atrezzar els 5 sets a la nau del nostre client a Llinars del Vallès, que és on vam rodar el primer dia.

La segona jornada la vam destinar a rodar les proves amb les taules, a un restaurant especialitzat en banquets i casaments que va localitzar i gestionar directament l’equip de mktg de Maxchief.

Va ser important la feina que va fer el nostre client marcant amb claredat les característiques més notables d’unes i altres taules i definint també les “proves comparatives” que millor comunicarien les respectives febleses i/o avantatges.
Així, i d’acord a aquestes pautes, aquell segon dia el vam començar rodant les proves amb les taules de fusta, per acabar amb el muntatge amb les taules Zown.

Per fer una bona feina és imprescindible tenir un bon equip. Clicant aquí veureu el vídeo acabat i també, el fabulós equip humà que va contribuir a fer-lo possible. És un plaer treballar amb tots ells, grans professionals i millors persones.

I si a més del Making Of de vídeo vols veure fotos, aquí sota trobaràs una divertida galeria. Que ho gaudeixis!