Project Description

Avui us volem presentar un projecte xull·líssim que van confiar-nos fa alguns mesos l’Adriana i en Joan: la imatge corporativa del seu nou projecte empresarial: The Little Gourmandise!

Descripció
Empresa de càtering online.
Punt de partida en els cupcakes, però l’empresa es diversifica oferint serveis de càtering en general, a través d’un servei on line.
Target: particular i empresa. Classe mitjana/alta.
Perfil del client: poder adquisitiu reconegut. L’empresa proporciona un producte complet, amb àpats temàtics opcionals i pastisseria a domicili.
Valors
Entenem per “gourmandise” quelcom semblant a gloton, golafre, però en termes carinyosos, entranyables i una mica sofisticats.
“The Little Gourmandise” seria un petit golafre que no es pot resistir davant de la temptació de qualsevol menjar bo i sofisticat, però que en cap cas es menja qualsevol cosa. Visualment, quelcom semblant a un grassonet simpàtic, arreglat i ben vestit (tipus Hercules Poirot).
Finalitat i utilització del logo
1) Web.
2) Facilitar una imatge sintètica i reconeixible en papereria i elements corporatius: bosses de paper, tovallons, packaging en diverses mides, etc.
Se’ns suggereix l’interès per poder reproduir la imatge a través de tampons manuals, cosa que tenim en consideració pel seu desenvolupament.

Vam treballar en dues vies:
a) imatge d’un animal (vestit) que es consideri proper a l’home i que a més, aporti connotacions culinàries que no siguin restrictives: ratolí, gat, conill, gos, mapatxe, fura, ànec, oca…


b) les famílies tipogràfiques amb referències modernistes o art decó. Tipografies ornamentades o manuals, que desprenguin elaboració.
Les dues vies impliquen una considerable quantitat de detall, de forma que es treballarà perquè no porti a una imatge massa complexa per les finalitats de reproducció esmentades.
A partir dels estudis, triem finalment l’oca, perquè és un animal que permet una certa humanització, desperta simpatia generalitzada i anatòmicament, permet fer una bona panxa. A més, evoca connotacions culinàries, totes relacionades amb alta cuina o menjar sofisticats.


Per aconseguir més calidesa, decidim fer manualment el dibuix, que un cop definit, escanegem i vectorialitzem per tenir un control complet de les línies i cercar una imatge més sintètica.


S’intenta compactar la imatge tant com sigui possible, unificant imatge i text. Utilitzem una tipografia amb una certa ondulació i ornamentació, però de molt fàcil lectura.

I aquí tenim un canvi important. El client ens transmet que li encanta l’art i les textures. Bravo!
Li agraden també molt el traç i el dibuix.
I la tipografia i les línies.
De fet, li agrada tot! Però han decidit que en lloc d’una oca… Ha de ser un conill!!
Així que ens posem de forma ràpida a convertir la nostra oca en un simpàtic conill. I aquí teniu la primera proposta presentada:


I a aquesta primera proposta vam decidir donar-li un punt més d’alegria, retocant el somriure del conill per obtenir la que seria ja la versió definitiva del logotip, que us presentem aquí:


Aquesta versió en blanc i negre funcionava perfectament!
Anava de meravella per la seva utilització en tampons i per ser aplicada en qualsevol aplicació de papereria.
Malgrat tot, en vam voler fer addicionalment una versió més, en color i per la web. Una versió que mantenint el toc vintatge i exclusiu que mostrava la versió en blanc i negre, li donés una mica de vida si es feia servir en el món web.
I et voilà, aquí la tenim:


Esperem que us haurà agradat.
Tota la tasca de creativitat i il·lustració és responsabilitat de l’artista gràfic Enric Font, bon col·laborador nostre a qui coneixem ja d’altres projectes i a qui felicitem per una feina excel·lent!
Gràcies, Enric! 🙂