Project Description

Idioma: CAST
Client: Arag
Agència: James Brand & Co
Producte: Making Of
DOP: Arnau Macià

Edit & Postpo: Arnau Macià
Jingle Original: Francesc Vidal
Producció Musical: Jordi Pegenaute, PG
Producció Executiva: Pere-Lluís Font
Per: Som La Competència

Ens agraden els Making Of’s!
Són com una mena de finestreta que ens permet veure “allò-que-va-passar”, però des de l’altre costat. Des de dins. Fent-nos sentir un espectador privilegiat.

Si no hi estàs avesat, la primera sensació és una mica de vertigen, veient a través d’imatges sovint molt picades tot allò que es necessita per “tirar endavant” un rodatge i que és molt: des de l’operador amb la claqueta “cantant” cada nova escena, al director de fotografia darrera la seva càmera. Des del realitzador donant instruccions als actors, fins a l’estilista, deixant guapos i traient brillos a tothom que se li posa al davant. Sense oblidar al tècnic de so, que perxa enlaire -com si fos Sir Lancelot-, va darrere dels actors mirant de no ensopegar mentre camina enrere. Ni a aquell que amb la càmera de fotos va perseguint a tothom, sigui actor o formi part de l’equip de producció. Encara que tot pot semblar una mica caòtic, la maquinària està ben greixada i cadascú té molt clar la feina que ha de fer. I molt important, tothom coneix també molt bé la feina de l’altre.

I és clar, no podem obviar al nostre protagonista d’avui: el responsable del Making Of, que càmera en mà no perdrà detall de res. Fent com si no hi fos, gravarà com l’equip tècnic descarta aquella toma que no ha quedat bé però sí que ha estat divertida perquè l’actor s’ha equivocat al seu diàleg. Enregistrarà, sense que ells en siguin conscients, el bon humor que desprenen els protagonistes i els somriures en les cares de tots aquells que durant aquella jornada gaudeixen del que més s’assembla a una feina a Hollywood, potser sota les ordres de Jim Jarmush o d’en Tim Burton. Gravarà, sense que el vegin, les expressions de l’equip de producció: de vegades 3 o 4 cares darrere d’un monitor (un combo, en diem nosaltres), analitzant si l’acting de tal o qual actor ha quedat segons esperat, o si se’ns ha colat massa flaire per l’angle esquerre, o si no hi havia foco en primer pla.

I és clar, inclourà també planos de l’equip humà l’agència, els creatius. Aquells que estan veient “en vivo y en directo” el que fins ara existia només en paper, als seus guions i storyboards. I per descomptat, també inclourà imatges del client final!

El Making Of és una feina de rodatge que requereix, alhora, de tècnica i d’intuïció, i que necessitarà un editatge dinàmic per obtenir una peça final el màxim d’atractiva. Probablement ja l’hauràs vist abans de llegir tota aquesta parrafada. Però si no és el cas, t’animem a veure ara el Making Of d’Arag que hi ha al principi d’aquest post, que confiem que t’agradarà tant com a nosaltres ens va agradar fer-lo.