És sabut que el consumidor actual compra i es comporta de forma completament diferent avui que fa 10 anys. Els seus hàbits han canviat i per tant, la manera que tenen les marques d’intentar acostar-se i connectar amb ell, també ha hagut de canviar i adaptar-se.

Les noves tendències de màrqueting aposten per aconseguir que sigui el mateix comprador el que trobi a la marca, en lloc de què sigui aquesta qui va a buscar-lo. És el fonament de l’Inbound Màrqueting. I si tenim en compte que el més important en una estratègia d’Inbound Màrqueting és el contingut, sembla que tots els camins ens porten al Branded Content.

Per usar només 2 línies, podríem dir que el Branded Content consisteix a generar continguts atractius vinculats a la teva marca, que permetin connectar-la amb rapidesa i empatia amb el consumidor, de forma que s’estableixi una relació de confiança amb la marca i amb els seus productes.

Bé, hem usat finalment 4 línies. J

L’objectiu del Branded Content? Doncs més enllà de vendre un producte o servei en particular, es pretén generar notorietat i afinitat de marca, a través d’uns continguts que han de ser capaços de transmetre valors, emocions i sentiments. Es tracta d’aconseguir que el nostre consumidor no “s’empassi” els continguts publicitaris com una obligació, sinó que els busqui, els gaudeixi, i fins i tot els comparteixi amb les persones del seu cercle!

Per aconseguir-ho, pensem que hi dos punts bàsics:

Per un costat, els continguts hauran de transmetre els valors i diferencials de la marca (o empresa) amb l’objectiu que els consumidors se sentin identificats amb el missatge, no amb la idea de vendre el producte.

I per l’altre, haurem de fer-ho entretenint al consumidor (Branded Entertainment), de forma que el contingut li interessi i li aporti un valor afegit, fent-lo gaudir de la història que la marca li està fent arribar.

Així, una tècnica que ens ajudarà a desenvolupar aquest tipus de continguts és l’storytelling, que consisteix a explicar aquesta història de la qual ara parlàvem i amb la que es pretén connectar emocionalment amb el consumidor.

Enllaçant amb aquest concepte i aprofitant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, en sorgeix un de nou: el transmedia storytelling, que podríem definir com la creació de diverses històries, relacionades entre si i que poden ser reproduïdes en diferents plataformes multimèdia amb l’objectiu que el consumidor participi i obtingui així una experiència immersiva. Això ja és la bomba, oi?

Els beneficis del Branded Content són molts, en citarem només uns quants:

Ajudarà a la nostra marca a posicionar-se dins el seu mercat perquè aquests continguts la convertiran en una referència al seu sector.

Engagement. Més enllà del posicionament, s’establirà amb la marca una relació de confiança que animarà al consumidor a interactuar amb ella.

Viralitat. Si els continguts que hem generat són de qualitat i el consumidor s’hi identifica, s’emociona, o pensa que la informació que aporten és de qualitat, es molt probable que ho comparteixi a les seves xarxes socials, multiplicant la repercussió i arribant així a molts més clients potencials.

Al mercat hi ha força exemples de Branded Content. A nosaltres ens agraden particularment els que ha desenvolupat Estrella Damm, que sota el claim “Mediterráneamente”, ens mostra cada estiu una història diferent i amb protagonistes també diferents.

Segur que també recordeu el de Red Bull, amb el vídeo de Félix Baumgartner saltant des del cel. I també és popular el Dumbs Ways To Die (Maneres estúpides de morir) que va fer Metro Train, l’entitat que gestiona el metro de Melbourne amb l’objectiu de concienciar als viatgers perquè respectin les mesures de seguretat.

Però com que aquests segur que ja els coneixeu, avui us mostrarem un exemple del que n’estem molt satisfets i que hem produït nosaltres: THE TESTER.

El nostre client, Maxchief Europe, és la distribuïdora d’un hòlding taiwanès dedicat a la fabricació de mobiliari d’oficina, jardí i hostaleria.

A més de lleugeres i ràpides i segures de muntar, les seves taules i cadires estan fetes amb polietilè pur, sense mescles, fent-les molt més fortes que les de la competència pel que fa a RESISTÈNCIA als impactes i a l’ESTABILITAT per suportar pes.

Així doncs, la forma de comunicar visualment aquests 2 trets diferencials també va ser contundent i molt visual. Volíem sorprendre el consumidor i que aquest s’identifiqués amb rapidesa amb la marca. I després d’un acurat càsting d’actors, vam crear THE TESTER, un “testejador” professional que amb les seves eines, va posar a proves diferents taules, extraient-ne conclusions. Val a dir que el nostre client participa en moltes fires i esdeveniments professionals arreu del món i el vídeo de THE TESTER va triomfar!
Què en penseu vosaltres? El teniu just al principi d’aquest post, si no l’he vist encara, feu-ho ara i obteniu-ne conclusions. 

______________________________________________________

Si voleu un contingut audiovisual creatiu i diferent pel vostre PRODUCTE o MARCA, ens encantarà parlar-ne!
Escriviu a hola@somlacompetencia.com ó truqueu-nos al 630.064.373, us atendrà Pere-Lluís Font.

NOTA: Per el·laborar aquest post, ens ha anat molt bé la informació que hem trobat a webs com www.40defiebre.com o www.neoattack.com.