Ahir va morir Neil Simon, un dels creadors d’èxits més rendibles a la història de Broadway. Escriptor, productor i guionista americà, va ser l’únic escriptor en tenir 4 produccions de forma simultània a la popular i llarga avinguda nord-americana.

Passarà a la història pel seu immens talent per l’humor, sent autor d’obres tan conegudes com la Extraña Pareja, estrenada el 1965 i que el mateix Simon va adaptar per la versió cinematogràfica que el 1968 van interpretar Walter Matthau i Jack Lemmon. Al nostre país l’obra en format teatral va ser popularitzada el 1994 per Joan Pera i Paco Morán i va ser un autèntic èxit de públic.

En cap cas volem oblidar que Simon va ser el guionista de la que per nosaltres, és una de les millors i més divertides pel·lícules d’humor de la història del cinema: Un Cadáver a los Postres (Murder By Death). Dirigida al 1976 per Robert Moore, la producció conté moments inoblidables i presenta grans i divertides intepretacions d’una pila d’enormes actors com David Niven, Peter Sellers, Alec Guiness, Peter Falk i el mateix Truman Capote.

Avui us deixem 30” d’un imprescindible sketh còmic d’aquesta producció, protagonitzat per David Niven i Maggie Smith. No us el perdeu!